Завдання для України — вступити в ЄС, не поступаючись своїми інтересами, — Юлія Клименко

Завдання для України — вступити в ЄС, не поступаючись своїми інтересами, — Юлія Клименко

Швидко пройти переговорний процес і не поступатися при цьому національними інтересами — складне завдання для України. Тож на його реалізацію мають бути залучені кращі фахівці, юристи і дипломати. Так вважає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Ми маємо розуміти, що ЄС — сформований союз і багато країн не будуть переписувати правила під Україну, а вимагатимуть, що ми прийняли ті правила, які є (а вони достатньо жорсткі). Також окремі країни будуть намагатися відстояти свої національні інтереси, оскільки Україна є конкурентом багатьом державам у багатьох секторах (агро, ІТ, медицина тощо).

І ось тут небезпечний момент, адже якщо Україна не сформує сильні секторальні делегації, які включають нардепів, експертів, юристів-міжнародників, ми можемо серйозно поступитись своїми національними інтересами», — пояснює політикиня.

Саме формування переговорних делегацій з секторальних фахівців, правників, міжнародників може принести результат.

«Є досвід країн, які втратили від 30% до 40% свого бізнесу, промисловості, бо не могли конкурувати з європейським. Тож потрібно максимально залучити фахових людей і відстоювати до кінця свої інтереси, інакше будуть питання вже від наших громадян. Баланс, щоб швидко вступити до ЄС і не поступитись своїми інтересами буде дуже складним», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини