Завдання влади — домогтися повної відповідальності винних у трагедії українського літака

Завдання влади — домогтися повної відповідальності винних у трагедії українського літака

Саме тепер, після визнання вини Іраном, Україна має всі підстави вимагати скликання Ради безпеки ООН. Саме там має бути ухвалене політичне рішення щодо повної відповідальності винних за трагедію.

Влада та дипломатична служба повинні також захистити інтереси українських громадян та української авіакомпанії. Українські експерти повинні отримати безумовний та повний доступ до всієї необхідної інформації в рамках проведення міжнародного розслідування. І звітувати про хід розслідування суспільству. А після його завершення — супроводжувати українських громадян та український бізнес на всі етапах судів до повного їх завершення.

Завданням влади також є ініціювати перегляд міжнародних правил, щоб унеможливити такі трагедії в майбутньому. Саме Україна повинна ставити питання перед Іраном та світовою спільнотою щодо винних в тому, що повітряний простір над країною не був закритий.

І саме Україна, яка страждає від російської агресії та має досвід розслідування катастрофи літака, збитого російськими військовими, має право на лідерство в цьому питанні.

Парламентська фракція «Голосу» робитиме зі свого боку все, що необхідно, аби завдання влади були виконані ефективно та вчасно.

Парламент має зробити все, щоб посилити позицію виконавчої влади. Або ж задіяти функцію парламентського контролю, щоб пришвидшити роботу, якщо це знову буде потрібно.

Підписуйся на нашi

ще новини