Завершення будівництва дамби на Північно-Кримському каналі — це питання національної безпеки, — Роман Костенко

Завершення будівництва дамби на Північно-Кримському каналі — це питання національної безпеки, — Роман Костенко

Північно-Кримський канал — це об’єкт від якого залежить національна безпека України. Завершення будівництва дамби на каналі та вирішення існуючих там проблем – це завдання керівництва держави.

До сих пір держава не виділила з бюджету необхідних 30 мільйонів гривень для завершення будівництва і укріплення дамби. Народний депутат від фракції «Голосу» Роман Костенко під час візиту на Північно-Кримський канал акцентував увагу на необхідності оперативного вирішення цього питання. У випадку диверсії з боку Росії – це удар у першу чергу по національній безпеці України.

«Голос» продовжує всеукраїнський тур для презентації «Національного плану «Голосу» на 2021 рік. Цього тижня народні депутати відвідують Черкаси, Кропивницький, Херсонщину та Одещину.

Пряма мова

Романа Костенка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Північно-Кримський канал є об’єктом стратегічно важливої інфраструктури і об’єктом, від якого залежить питання національної та економічної безпеки держави. Питання недобудованої дамби стоїть на порядку денному з 2016 року, коли зупинили будівництво. Зараз замість якісної гідротехнічної споруди лежать просто мішки з піском.

Держава має побудувати ряд запобіжників, щоб у разі диверсій зі сторони Російської Федерації вода не пішла до Криму. Критично важлива інфраструктура Північно-Кримського каналу має бути добудована у найближчі строки. Ми розуміємо, що від наявності чи відсутності води у каналі напряму залежить національна безпека України у цілому, і цього регіону зокрема.

Підписуйся на нашi

ще новини