Заява щодо голосування за порядок денний

Заява щодо голосування за порядок денний

«Голос» відкликає свої голоси за включення до порядку денного законопроектів 5554, 5554-1 про застосування закону про мову в кіно.

Депутати фракції «Голос» Роман Костенко, Кіра Рудик, Ярослав Железняк, Ярослав Рущишин, Андрій Осадчук відкликають свої голоси за внесення до порядку денного законопроекту 5554 про російську мову в кіно. Дане голосування було помилкою, адже законопроекти з’явились в останній момент: серед 29 законопроектів був і контроверсійний законопроект 5554.

Це постанова про включення в порядок денний. Окрім цього ганебного закону, там є інші важливі зміни. Наприклад, закон про територіальну оборону і інші законопроекти «Голосу». Найкращим варіантом було б провалити постанову, а після цього, вилучивши законопроект 5554, всі інші закони включити в порядок денний.

Включення в порядок денний не є прийняттям рішення по суті закону. Рішення було внесено з порушенням Регламенту.

«Голос» не підтримає жодних ініціатив, покликаних поставити під сумнів закони про українську мову. Ми категорично не сприймаємо будь-які спроби наступу на українську мову, тому підтримуємо українську всюди — в кіно, на телебаченні, в обслуговуванні, навчанні тощо.

Підписуйся на нашi

ще новини