Заяви партнерів про поставки зброї — свідчення глибокого партнерства на роки, — Роман Костенко

Заяви партнерів про поставки зброї — свідчення глибокого партнерства на роки, — Роман Костенко

Передача Україні літаків, потужних ракетних систем — це великий політичний крок наших союзників і знак, що дружба з Україною — на десятиліття. Так вважає народний депутат від «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Наші партнери підвищують ставки і показують, що готові надавати нам все. Передача літаків — це ще й ремонт, обслуговування, перехід на інфраструктуру і залежність від тієї країни, чиї літаки ти маєш. Це на десятиліття. І заяви про передачу F16 нам показують, що ми переходимо на озброєння саме цих країн і ми будемо співпрацювати в довгостроковій перспективі на десятиліття», — наголошує народний депутат.

Такий крок — демонстрація потужної підтримки України і віра в наші сили. Адже якщо спочатку союзники остерігались передавати навіть Javelinʼи чи гаубиці, то зараз говорять вже про надання винищувачів.

«Постачання саме такого озброєння як літаки, РСЗО тощо — свідчення дружби і глибокого партнерства між країнами на роки. Це великий політичний крок. Країни, які ухвалюють це рішення, розуміють, що Україна залишиться форпостом, Україна прийде в НАТО і Україна буде тим передовим рубежем, який відбиватиме напад рф і захищатиме країни ЄС і НАТО в разі чого у майбутньому», — підкреслює Роман Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини