Заяви про можливість присутності військ НАТО в Україні, як мінімум, змінюють контекст сприйняття війни в Європі, — Андрій Осадчук

Заяви про можливість присутності військ НАТО в Україні, як мінімум, змінюють контекст сприйняття війни в Європі, — Андрій Осадчук

Заяви французького президента про можливе розміщення в Україні контингенту НАТО — це своєрідний пас іншим партнерам посилити зараз допомогу у відсічі російській агресії, так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Дуже добре, що Емманюель Макрон робить такі заяви. Він змінює інформаційний контекст і парадигму сприйняття війни. Таким чином Макрон дає можливість Заходу, зокрема і Америці, пропонувати якісь більш радикальні форми допомоги Україні», — пояснює народний депутат.

При цьому сам лідер Франції зараз не має виборчих ризиків, але реалізовує свої політичні і лідерські амбіції, що нам вигідно.

«Емманюель Макрон піднімає ставки, це його останній президентський термін, і в нього є амбіції увійти в історію. Він розуміє, наскільки слабкі сучасні традиційні лідери Європи і прагне на їх тлі виглядати військовим лідером. Замість зміцнення оборони Європи з 1991 року всі тільки і використовували «мирні дивіденди» на що завгодно, і зараз час це все змінювати і Франція прагне відігравати в цьому лідерську роль, що, безумовно, в інтересах України», — констатує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини