Заяви Зеленського про брехню в деклараціях — імітація боротьби з корупцією, — Ярослав Юрчишин

Заяви Зеленського про брехню в деклараціях — імітація боротьби з корупцією, — Ярослав Юрчишин

Законопроєкт про повернення ув’язнення за брехню в деклараціях підготовлений депутатами «Голосу» і поданий до Верховної Ради ще 26 грудня.

Тому розмови Володимира Зеленського про посилення відповідальності за недостовірне декларування та неподання декларації — повна імітація боротьби з корупцією.

Якщо президент хоче швидко повернути ув'язнення — нехай визначає законопроєкт «Голосу» невідкладним.

Пряма мова Ярослава Юрчишина, заступника голови партії «Голос», першого заступника голови комітету ВР з питань антикорупційної політики:

— Досить імітацій та голослівних заяв замість реального результату. Якщо президент дійсно хоче оперативно повернути ув'язнення для топ-корупціонерів, він повинен визначити законопроєкт «Голосу» як невідкладний. У такому разі до 25 січня профільний комітет ВР зможе його розглянути , а вже 26 січня депутати приймуть остаточне рішення у парламенті.

Законопроєкт, напрацьований командою «Голосу», пропонує повернути у поняття злочину велику брехню в деклараціях, починаючи з 4,5 мільйонів гривень, що дає можливість детективам НАБУ його ефективно розслідувати.

Також ми пропонуємо, щоб перспектива ув'язнення була не лише за брехню, а й за умисне неподання декларації. Бо чиновник, опинившись перед загрозою отримати реальний строк за приховані статки у поданій декларації, може просто не подати її та відбутися штрафом.

Сподіваємося, що Офіс Президента таки дослухається до ефективних пропозицій «Голосу», і ті, хто брешуть чи приховують свої статки, відповідатимуть перед законом аж до ув'язнення.

Підписуйся на нашi

ще новини