Злочин масового знищення вже відбувся і без ядерної зброї, — Андрій Осадчук

Злочин масового знищення вже відбувся і без ядерної зброї, — Андрій Осадчук

Навіть не застосовуючи ядерної зброї, росія вчинила злочини тотального знищення українських міст і сіл. Тому ядерний шантаж кремля взагалі не має сенсу і фокусуватися треба не на гіпотетичних загрозах і маніпуляціях навколо страху, а на фактичних обставинах вже вчинених злочинів масового винищення в Україні. Саме це потрібно додатково пояснювати нашим партнерам. Таку думку висловив заступник голови партії «Голос», народний депутат Андрій Осадчук.

«Сотні українських сіл на Півночі і Сході України припинили своє існування, там зруйнована кожна будівля. Останні відеофіксації Марʼїнки, Бахмута — це фактично пекло на землі.

росія постійно шантажувала і залякувала захід ядерною зброєю. Це їх улюблена пісня, бо сформувався такий стереотип в свідомості західної преси і політиків, що ядерна зброя — це так погано, бо нею можна повністю знищити великі населені пункти. Але варварська війна рф проти України в 2022-23 роках показала, що і без всякої ядерної зброї вони повністю знищують місця проживання людей в Україні. Абсолютно тотально перетворюють території в місячний ландшафт», — констатує народний депутат.

Саме тому слід доносити до медіа і політикуму країн-партнерів, що ядерний шантаж як не мав, так і не має жодного сенсу, бо навіть тактична ядерна зброя не зробить гіршого, ніж вже зробила рф.

«Ми постійно маємо доносити нашим партнерам, їх політикам, їх медіа: давайте забудемо про риторику російської пропаганди про ядерну зброю, а сфокусуємося на тому, що злочин масового знищення вже відбувся і відбувається в Україні. І ці злочини потребують жорсткої відповіді, аби запобігти будь-якому їх масштабуванню. Зло має бути покаране вже, аби не мати змоги повернутися», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини