Зневага і приниження путіним міжнародних інституцій потребує негайної реакції партнерів, — Андрій Осадчук

Зневага і приниження путіним міжнародних інституцій потребує негайної реакції партнерів, — Андрій Осадчук

Візитом до Монголії (країни, яка ратифікувала Римський статут і мала би виконувати рішення Міжнародного кримінального суду) путін вкотре продемонстрував публічну зневагу до Заходу. Відповідно, Україна і партнери мають домогтися активної реакції щонайменше МКС. На цьому наголошує народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«путін дуже ефективно добивається того, чого він хотів вже десятиліттями, — не просто навʼязувати свою позицію, а максимально принижувати Захід. Він намагався це робити з Міжнародним кримінальним судом останні півтора роки.

Нам треба працювати з партнерами над реакцією МКС і захисту його репутації, бо інакше виникає дуже багато питань, навіщо це все потрібно», — підкреслює політик.

При цьому слід домогтись якогось покарання і для самої Монголії за нехтування правил і зобовʼязань, які вона на себе взяла.

«Дій треба домагатись від наших партнерів і від самого Міжнародного кримінального суду. Тут принципове питання тиснути на саму структуру МКС і на учасників Римського статуту, які цієї осені зʼїдуться на конгрес і там треба добиватися реакції. Як мінімум, обмеження якихось прав Монголії, адже країна мала би понести покарання для того, щоб захистити інституцію МКС», — зауважує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини