Зустріч Байдена з Путіним продемонструвала, що Україна — важливий партнер США, — Роман Костенко

Зустріч Байдена з Путіним продемонструвала, що Україна — важливий партнер США, — Роман Костенко

Зустріч лідерів США та Росії продемонструвала, що Путін продовжує спроби показати себе стабілізатором в регіоні та грає на свою аудиторію. Проте порушення українського питання під час зустрічі свідчить про важливість питання України для США.

Про це заявив заступник голови фракції «Голос» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Обидва президенти розповіли про те, що обговорювали українське питання під час зустрічі. Це свідчить про те, що Байден продемонстрував Путіну, наскільки інтереси України важливіші за інтереси інших країн для США, звернув увагу Костенко.

«Важливо, щоб США поставили Україну в правильну позицію на цій шахматній дошці геополітики. Адже США має інтереси по всьому світу. Мені б дуже хотілось, щоб США, все-таки, зайняли серйозну позицію і наші інтереси переважали над інтересами інших країн. Наприклад, стосовно ядерної програми Ірану, яка також є важливим питанням для обох лідерів. Сьогодні важливо, щоб США схилились в нашу сторону», — підреслив нардеп.

Парламентар також акцентував на тому, що Путін намагається показати себе гарантом безпеки у регіоні. Тому Україна повинна продовжувати переконувати парнерів в тому, що Росія є агресором.

«Ми бачили, що заявив Путін, мовляв, Байден з ним погодився щодо Мінських домовленостей. Проте Байден сказав, що, все-таки, були розбіжності. Тому Путін працює на свою аудиторію. Нам потрібно буде з цим розбиратися. Яка зараз позиція Путіна? До зустрічі у нас було по 20-30 обстрілів на Сході, були загиблі. А напередодні зустрічі — практично немає обстрілів. Так само і стосовно Білорусі. Путін намагається показувати себе стабілізатором в регіоні, мовляв, від мене залежить, чи спокійна ситуація. Тому ми маємо не допустити, щоб він нав’язав таку думку Європі», — заявив Роман Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини