Звільнення Фокіна з ТКГ: профільний комітет підтримав ініціативу «Голосу»

Звільнення Фокіна з ТКГ: профільний комітет підтримав ініціативу «Голосу»

Парламентський комітет з питань державного будівництва підтримав ініціативу «Голосу» про прийняття Радою постанови про звернення до президента України Володимира Зеленського з вимогою виключити Вітольда Фокіна зі складу Тристоронньої контактної групи. Таке рішення ухвалили за підсумками сьогоднішнього заслуховування Вітольда Фокіна на комітеті.

Пряма мова Романа Лозинського, народного депутата фракції «Голосу», першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Сьогодні парламентський комітет з питань організації державної влади та місцевого самоврядування підтримав ініціативу «Голосу» про звернення до президента щодо відставки Вітольда Фокіна.

Не може бути першим заступником глави української делегації в ТКГ людина, яка уникає відповіді на питання чи воює проти України на Донбасі Росія. Не може представляти Україну людина, яка не може сказати, хто є нашим ворогом і вважає, що альтернативи «мінським угодам» не існує.

Мою позицію підтримали сьогодні 10 із 16 членів комітету. І ми завтра зареєструємо проект постанови в парламенті. Проти голосували лише представники проросійської п’ятої колони.

В тексті ми прямо закликаємо президента України Володимира Зеленського засудити висловлювання та дії Вітольда Фокіна і припинити його участь у складі тристоронньої контактної групи.

Підписуйся на нашi

ще новини