Звільнення не має позбавляти відповідальності: Роман Костенко про кадрові зміни в сфері безпеки та оборони

Звільнення не має позбавляти відповідальності: Роман Костенко про кадрові зміни в сфері безпеки та оборони

Президент змінив очільника Служби зовнішньої розвідки України. Також звільнено з посад кілька заступників міністра оборони та високопосадовців Служби безпеки України. Кадрові зміни в сфері нацбезпеки та оборони потрібні, проте важливо, щоб звільнення не позбавляло відповідальності. Про це заявив народний депутат від партії «Голос» Роман Костенко.

«У 2021 Міноборони не виконало жодної закупки бойової техніки. Депутати фракції «Голос» неодноразово закликали парламент надати оцінку діяльності міністра оборони України Андрія Тарана. Ми впевнені, що з його звільненням влада вже запізнилась. А зміна заступників міністра не вирішить проблем, які вже накопичились за період неефективного управління. Проте міністр оборони все ще на посаді», — вважає Роман Костенко.

Важливо, щоб всі, хто працює в сфері національної безпеки, несли відповідальність за свою діяльність і бездіяльність, зокрема, додає Костенко. Коли такі посадовці йдуть у відставку, вони мають звітувати про виконану роботу, певен депутат.

«Чого тільки вартий щорічний зрив Державного оборонного замовлення. І відсутність стратегічного бачення розвитку армії, провали у плануванні, проблеми з харчуванням. Це невичерпний перелік напрямів, за якими роботу міністерства можна оцінити як незадовільну», — підкреслив Роман Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини