Звільнити плагіатора Шкарлета: «Голос» підготував подання до Конституційного суду

Звільнити плагіатора Шкарлета: «Голос» підготував подання до Конституційного суду

Плагіатор Сергій Шкарлет, який став міністром завдяки кнопкодавству, не має права очолювати Міністерство освіти та науки. «Голос» вимагає визнати призначення Шкарлета незаконним — партія підготувала відповідне подання до Конституційного суду України.

За заявою «Голосу» вже відкрили кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Сергія Шкарлета. Розслідування злочину проводить ДБР. Тепер необхідно через Конституційний суд звільнити плагіатора з посади міністра.

Пряма мова

Інна Совсун, народна депутатка України, заступниця голови партії «Голос»:

— 17 грудня у залі парламенту відбувся злочин. Після голосування за призначення міністром освіти і науки Сергія Шкарлета на табло всі побачили цифру 226. Але ми точно знаємо, що 226 голосів за призначення Шкарлета не було.

Разом з тим, не всі державні органи адекватно реагують на те, що сталося. Управління державної охорони каже, що не може надати відеозаписи того, що в цей момент відбувалося в залі парламенту.

Чи значить це, що ми повинні здатися? Ні, парламент навпаки повинен зробити все можливе, щоб припинити це порушення, і щоб винні у злочині були покарані. Тому ми з колегами з «Голосу» підготували конституційне подання, щоб визнати призначення Сергія Шкарлета незаконним.

Це не особиста чи партійна вендета. Це навіть не судження, чи хорошим міністром є Сергій Шкарлет. Це про те, чи Верховна Рада вважає, що закони мають виконуватися. Якщо депутати будуть ігнорувати закони, то ці закони будуть ігноруватися іншими органами державної влади і суспільством.

Підписуйся на нашi

ще новини