Звіт уряду не має нічого спільного з реальністю, — Юлія Клименко

Звіт уряду не має нічого спільного з реальністю, — Юлія Клименко

Прем’єр-міністр замість відповіді на конкретні питання знову «нагодував» народних депутатів красивими фразами про плани, уникаючи будь-якої конкретики. Недовиконання бюджету вже за перший місяць року, не почата програма приватизації та падіння економіки в грудні та січні свідчать про недолугу політику уряду. «Голос» вимагатиме, щоб очільник уряду відповів на всі незручні питання.

Пряма мова Юлії Клименко, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, першої заступниці голови комітету з питань транспорту та інфраструктури:

— Ніякої інформації ми не почули. Це знову, як і програма уряду, був твір на загальну тему. На жаль, показники, які ми побачимо в державній статистиці, будуть відрізнятися від тих, які були закладені в плані. Ніякого 8% росту економіки в нас не буде. Я думаю, що ріст буде на рівні 3,5%, тому що ми і в грудні, і в січні падаємо. І це, фактично, недолуга політика уряду, в тому числі економічна політика. Цей звіт сформував більше питань, ніж відповідей, і ми будемо ці питання задавати уряду, в тому числі в письмовому вигляді.

Звіт не має нічого спільного з реальністю. У нас, на жаль, приватизація досі не почалася, а вже скоро закінчиться 1 квартал. Як підприємства виставили на приватизацію, так жодного кроку досі не зробили. У нас є недобір доходної частини бюджету, незрозуміло як ми будемо платити пенсії і все інше, маючи дефіцит бюджету вже в січні. Є багато питань до всіх органів влади і уряд мав відповісти на них, навести цифри. Замість цього ми знову почули розлогий звіт про все гарне. Це безвідповідальна політика.

Підписуйся на нашi

ще новини