«Голос» заявляє, що народні депутати не можуть обирати голову Державного бюро розслідувань

«Голос» заявляє, що народні депутати не можуть обирати голову Державного бюро розслідувань

У конкурсній комісії, яка обиратиме незалежного голову ДБР, не може бути народних депутатів — особливо представників фракції «Слуга Народу». Про це на погоджувальній раді у парламенті сьогодні заявив заступник глави фракції Ярослав Железняк.

Цього тижня рада повинна розблокувати проведення прозорого конкурсу, який визначить очільника Державного бюро розслідувань. Для цього — виконати ухвалений минулого року закон і нарешті визначити кандидатури до конкурсної комісії.

При цьому ми переконані — в конкурсній комісії не може бути народних депутатів, оскільки вони мають очевидний конфлікт інтересів.

«Голос», зі свого боку, підтримав не політичну кандидатуру, а від громадськості — адвокатку сімей Небесної Сотні Євгенію Закревську

Пряма мова народного депутата фракції «Голосу» Ярослава Железняка, заступника голови фракції, першого заступника голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Ситуація з перезавантаженням ДБР насправді є загрозливою. Ми створили закон, який повинен був дати нам нову якість цього органу: незалежних керівників та надію на швидке закінчення справ Майдану.

Ми закликаємо виконати нами ж ухвалений закон і провести прозорий конкурс на посаду очільника Державного бюро розслідувань. Цього тижня Верховна Рада повинна визначитися зі своїми трьома представниками конкурсної комісії з обрання очільника ДБР.

Більш того, я хочу наголосити, що до конкурсної комісії на обрання очільника ДБР не можуть бути призначені депутати, особливо від «Слуги Народу», оскільки у разі участі у конкурсі пані Венедиктової, в них буде прямий конфлікт інтересів під час голосування.

Підписуйся на нашi

ще новини