Кисню — бути: «Голос» відстояв закон про кисневі станції

Кисню — бути: «Голос» відстояв закон про кисневі станції

Щойно парламент ухвалив у другому читанні та в цілому закон авторства народної депутатки фракції «Голос» Інни Совсун 5460 про закупівлю кисневих станцій для «ковідних» відділень всіх опорних лікарень. Ми відстояли виділення 800 млн грн для забезпечення українців киснем. «За» проголосували 336 народних депутатів.

«Дякую всім колегам у парламенті за підтримку цього надважливого законопроекту. Також я закликаю головуючого невідкладно підписати цей документ, щоб не змушувати важкохворих на COVID-19 чекати і негайно розпочати закупівлю і встановлення кисневих станцій в українських лікарнях», — прокоментувала Інна Совсун.

Ще у квітні народна депутатка виступила з цією ініціативою, у липні документ ухвалили тільки у першому читанні. Влада вирішила, що хвилюватися ні про що і на цьому розгляд 5460 зупинився.

Сьогодні, коли Україна вийшла на пік захворюваності і щодня фіксуються антирекорди зараження і смертності на COVID-19, нас нарешті почули.

Ми разом з опозиційними фракціями зібрали голоси в підтримку позачергового засідання парламенту і домоглися ухвалення рішення про виділення грошей на закупівлю кисневих станцій. Час, на жаль, вже втрачено, проте потужні кисневі станції точно допоможуть нашим медикам — якщо не під час цього локдауну, то під час наступного.

Підписуйся на нашi

ще новини