Єдиний дієвий спосіб боротьби з COVID-19 — це вакцинація, — «Голос»

Єдиний дієвий спосіб боротьби з COVID-19 — це вакцинація, — «Голос»

Щоб зупинити поширення коронавірусу Міністерство охорони здоров’я України повинне забезпечити наявність необхідної кількості вакцин та провести масштабну вакцинацію населення. Натомість уряд вчергове публічно дає обіцянки, які не виконує. У цей час в Україні рекордна кількість хворих на COVID-19, провалена кампанія з вакцинації і новий локдаун.

«Голос» послідовно виступає за впровадження ефективного плану у боротьбі проти COVID-19: відстеження контактних хворих, масштабне тестування і вакцинація.

Пряма мова

Олександр Лінчевський, кандидат медичних наук, депутат фракції «Голосу» у Київській міській раді:

— Локдаун впроваджується не «для галочки», а для конкретних цілей: підготувати лікарні з точки зору персоналу і медикаментів, налагодити тестування і підготуватися для вакцинації. І ше один важливий момент – локдаун запроваджується для випередження сплесків епідемії. І коли науковці показували значне зростання захворювання — треба було попереджувати зростання захворюваності, яке ми бачимо зараз. Цю катастрофу, яку ми бачимо сьогодні в Україні — її можна було попередити. Але для цього локдауни треба було вводити до, а не після.

Ви пам’ятаєте скільки разів ми були чемпіонами з лікування коронавірусу? Скільки тисяч тестів нам обіцяв уряд? Скільки часу ми знаємо, що нам завезуть Pfizer для вакцинації медичних працівників? Жодна з цих обіцянок влади не стала реальністю. На жаль, навіть брифінги перших осіб держави з медичної теми не базуються на реальних цифрах і на реальних фактах.

Вакцина на сьогодні є єдиним способом боротьби з COVID-19. Чим більше буде вибір і можливості вакцинувати українців — тим краще. Я ніколи не давав і не даватиму конкретних медичних рекомендацій щодо конкретної вакцини, це не правильно. Питання, яка вакцина краща конкретно для вас, — треба задавати сімейному лікарю.

Підписуйся на нашi

ще новини