2021 рік повинен стати останнім для «Мінська», — Сергій Рахманін

2021 рік повинен стати останнім для «Мінська», — Сергій Рахманін

Партія «Голос» другий рік поспіль наполягає на тому, що Україна має вийти з Мінських домовленостей, які не працюють і лише використовуються на користь Росії. Нарешті це почала визнавати і українська влада.

Втрачено багато часу і можливостей, але краще прийти до тями пізно, ніж ніколи. «Голос» вітає заяви про необхідність перегляду Мінських домовленостей і нагадує, що альтернатива «Мінську» має бути напрацьована спільно з парламентом.

Пряма мова Сергія Рахманіна, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, члена комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Мінські домовленості були згубними, а на сьогодні виглядають безглуздими. І навіть Президенту Зеленському це вже зрозуміло. Виконати їх, попри всі свої обіцянки, він не зміг. Він мав певні сподівання, але не зміг добитись нічого, крім тимчасового припинення вогню, яке порушується ледь не щодня. Навіть чергової зустрічі у Нормандському форматі він домогтися не зміг.

Останні заяви Президента та інших посадових осіб свідчать про те, що українська сторона вже не боїться відкрито говорити про перегляд або як мінімум суттєве корегування Мінських домовленостей. Те, що «Голос» пояснював давно, послідовно і наполегливо, нарешті почала розуміти влада: «Мінськ» не працює, з нього потрібно виходити.

2021 рік повинен стати останнім для Мінського формату. Для перемоги, повернення своїх людей і територій Україні потрібен інший. Неможливо нескінченно довго обманювати громадян України, зокрема мешканців окупованих територій, міжнародних партнерів і самих себе, що Мінські домовленості можна виконати.

Підписуйся на нашi

ще новини