Кравчук побоявся прийти в Раду. «Голос» наполягає, що ТКГ не може працювати потайки від парламенту

Кравчук побоявся прийти в Раду. «Голос» наполягає, що ТКГ не може працювати потайки від парламенту

Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук не погодився надати депутатам роз’яснення про діяльність делегації у ТКГ. Відповідний лист надійшов до комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, який раніше скерував Кравчуку офіційне запрошення.

Партія «Голос» наполягає на тому, що така політика непрозорості — неприйнятна і загрожує національній безпеці. Парламент має право знати, як українська делегація формує позицію на переговорах, аби уникнути небезпечних наслідків необережної дипломатії.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Українська делегація в ТКГ не може працювати від імені України потайки від парламенту, навіть якщо Леонід Кравчук не наважується прийти до депутатів. Його відмова тільки посилює суспільну недовіру і побоювання, що ТКГ робить щось таке, що нікому не сподобається.

Шкода, що доводиться знову і знову нагадувати першому Президенту України, що у парламентсько-президентській республіці саме Верховна Рада має контрольну функцію і повністю у своєму праві вимагати пояснень.

І навіть присутність кількох депутатів у складі ТКГ ніяк не скасовує права профільних комітетів розбиратись у ситуації. Питання у нас — не до наших колег, а до керівництва української делегації.

Не можна вести перемовини з агресором від імені України по безпекових питаннях чи домовлятися про вибори на окупованих територіях, ігноруючи профільні парламентські комітети. «Голос» наполягає на узгодженні позицій української делегації у ТКГ з Верховною Радою.

Підписуйся на нашi

ще новини