Це мають бути комплексні заходи, — Роман Костенко про ослаблення рф

Це мають бути комплексні заходи, — Роман Костенко про ослаблення рф

Війська ворога ослаблять не якісь конкретні дії чи удари, а комплекс заходів з перенесенням війни на територію рф. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Ми не можемо сказати, що ті чи інші атаки по обʼєктах на території рф безпосередньо впливають на фронт. Тільки комплексна дія сил оборони впливає безпосередньо. Що ми робимо? Ми бʼємо противника, знищуємо техніку, склади біля лінії фронту. СБУ почала боротьбу за Чорне море, потім туди влилось ГУР і зараз Україна фактично, не маючи флоту, змусила ворога тікати з Криму і вони не мають такої можливості володіти Чорним морем», — підкреслює народний депутат.

Ворога треба позбавити усіх ресурсів для ведення війни: зброї, логістики, економічного потенціалу.

«Останні атаки по російських нафтопереробних заводах (це була робота СБУ і її спецпідрозділів), крім ресурсу для заправки військової техніки, ще впливають на експорт нафти. А отже, на припинення надходження коштів в економіку. Для ударів обираються обʼєкти, які тим чи іншим способом можуть вплинути на логістику, економіку і здатність противника вести війну. А тільки перенесення війни на територію противника наблизить нас до перемоги», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини