Хочеться чи ні, але активи рф доведеться конфіскувати, наше завдання — прискорити процес, — Кіра Рудик

Хочеться чи ні, але активи рф доведеться конфіскувати, наше завдання — прискорити процес, — Кіра Рудик

Голосування Палати представників Конгресу США щодо можливості конфіскувати заморожені російські активи відкриває нові можливості і дає сигнал іншим партнерам, що це потрібно зробити. Агресор розуміє, що цей процес невідворотній і намагається його пригальмувати. Про це заявила народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Ми розуміємо, як працює російська пропаганда і намагання переконати партнерів не конфісковувати активи. З останніх аргументів — якщо конфіскувати кошти агресора, то є ризик нібито ядерного удару. Але ми здатні протистояти цим наративам і тут нам допомагають справді незалежні медіа», — пояснює народна депутатка.

Ресурси партнерів не безкінечні і рано чи пізно їм доведеться використати для підтримки України заморожені російські кошти. Наше завдання — прискорити ухвалення відповідного рішення.

«Інших грошей, крім російських, в якийсь момент у країн-партнерів не буде, а їм потрібно буде брати десь кошти на підтримку України. І це будуть або кошти з власних бюджетів, або заморожені російські активи. Тож хочеться чи не хочеться, але зрештою доведеться ці активи конфіскувати. Тому що гроші наших партнерів не безкінечна історія і не бездонний мішок.

Це прекрасно розуміють вони, це розуміємо ми і це розуміє ворог. Саме тому вони намагаються зараз сповільнити процес конфіскації, бо зупинити його вже неможливо. Ми будемо зі свого боку робити все, щоб ці процеси зрушилися. Якщо раніше партнери казали, що їм потрібні юридичні механізми, то рішення США ці механізми пропонує», — наголошує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини