Час припинити фарс з поліграфом і дати працювати правоохоронцям, — заява «Голосу»

Час припинити фарс з поліграфом і дати працювати правоохоронцям, — заява «Голосу»

Звинувачення в пропозиції хабаря депутатам від «Слуги народу» за збереження топ-корупційної схеми повинні стати предметом розслідування правоохоронних органів, а не телевізійною розвагою.

«Маєте свідка — ведіть в правоохоронний орган, маєте докази — несіть в НАБУ, до генпрокурора і доводьте справу до кінця, а не влаштовуйте цирк на дроті», — заявила депутатка «Голосу», членкиня парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова.

Результати поліграф-тесту, проходження якого вимагав від депутатів президент Зеленський, ніколи не використовуються в суді, бо не дають навіть 60% впевненості у висновку. Проходження поліграфу — дуже гарна і переконлива телевізійна картинка, але результати такого тесту не доводять абсолютно нічого.

Партія «Голос» закликає припинити фарс і звернутися до правоохоронних органів, щоб провести справжнє розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Також звертаємо увагу на те, що без повного зняття депутатської недоторканності довести імовірну вину народних обранців буде вкрай складно або й неможливо. Тому «Голос» закликає колег зробити наступний крок для скасування недоторканності якнайшвидше, щоб не створювати штучних перешкод для розслідувань правоохоронців.

«Якщо ж ви збираєтеся займатися на телебаченні тим, чим мають займатися правоохоронні органи, то навіщо всі гучні заяви про реформи правоохоронних органів і майбутні посадки? Кажіть відверто виборцям, що посадки будуть, але не у в’язницю, а в телестудію», — наголосила Олександра Устінова.

Підписуйся на нашi

ще новини