Деталі справи вагнерівців знають іноземні журналісти, але їх досі приховують від українців, — Роман Костенко

Деталі справи вагнерівців знають іноземні журналісти, але їх досі приховують від українців, — Роман Костенко

«Голос» вимагає від колег з провладної фракції не блокувати створення Тимчасової слідчої комісії у справі вагнерівців і дати людям доступ до правди.

Сьогодні інформацією про зрив спецоперації по вагнерівцях вже володіють іноземні журналісти-розслідувачі, але її досі не мають ні народні депутати, ні громадяни України. Але фракція «Слуги народу» досі уникає створення ТСК, зволікаючи з делегуванням до комісії своїх представників.

Пряма мова

Роман Костенко, заступник голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Ми, депутати фракції «Голос» їздимо містами України та зустрічаємося людьми. І є одне питання, яке мені задають всюди: коли ми дізнаємось правду про злив операції по затриманню «вагнерівців»?

На жаль, доводиться відповідати людям, що так звана «монобільшість» просто весь цей час не в змозі делегувати своїх членів в ТСК, тому питання затягується. Але люди розуміють, що щось тут не так. Вони вже давно зрозуміли, що просто хтось боїться створення цієї слідчої комісї.

А бояться вже настільки, що розпочали тиск проти людей, які знають правду. Сталася дуже резонансна подія: з екскерівника ГУР МО Василя Бурби зняли охорону та виселили разом з сім‘єю з охоронюваного житла. В ЗМІ шириться інформація, що він підтвердив правоохоронним органам факт зради і зриву операції.

Я як офіцер спецслужби, який розуміє специфіку роботи спецслужби країни-ворога, хочу пояснити всім, що влада таким чином дала сигнал Росії, що тепер його безпека — тільки в його руках. Ось така вона — відплата за багаторічну службу та захист України.

Чи не повинно бути нам, народним депутатам, соромно перед виборцями, що вже понад пів року ми не можемо розпочати розгляд питання щодо встановлення можливої зради в найвищому керівництві держави?

Вже скоро вийде фільм від іноземних журналістів про зрив цієї операції. Чому вони володіють інформацією, а ми — ні? Весь світ дізнається про події в Україні раніше, ніж парламентарі в Ураїни.

Я закликаю владу дати людям доступ до правди. Ми вимагаємо створення ТСК!

Підписуйся на нашi

ще новини