Додаткові податки і вторинні санкції: Ярослав Железняк про обмеження для бізнесу, що фінансує росію 

Додаткові податки і вторинні санкції: Ярослав Железняк про обмеження для бізнесу, що фінансує росію 

Економіка рф достатньо проста й нам зрозуміло, як її знищити, розповідає народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, який в команді тих, хто сприяє економічній блокаді агресора.

Він розповів, що три головні напрямки, в яких сьогодні ведеться робота: нафта і газ, банки, санкції. Також нардеп наголосив, що для деяких бізнесів тільки публічного тиску недостатньо, вже потрібно залучати й податковий. 

«Чим більше ми зробимо для перешкоджання продажу російської нафти, тим краще. Зробимо поступове ембарго  — добре. Зможемо зробити обмеження будь-яких пересувань до третіх  країн  — чудово. Щодо газу: з ним все не так катастрофічно, як це малюють європейські політики. Їм не вистачатиме як максимум 40 млн кубометрів газу, якщо Німеччина включить свої АЕС. Плюс, все населення Європи, умовно, понизить температуру в своїх домівках на 1°. Все, криза вирішена.

Критично важливо боротися й з російськими банками. Тому що не важливо, що вони будуть постачати, все це не буде працювати, якщо вони просто не зможуть заплатити. Це дуже-дуже важливо. Я сподіваюсь, що найближчим часом ми отримаємо більше гарних новин тут», — наголосив Ярослав Железняк.

Третя частина, якою займається, зокрема, народний депутат — це санкції. Тобто, вихід іноземних компаній з російського ринку. Щодня список таких компаній зростає, зауважив він. Але команда вже працює на межі своїх можливостей: публічного тиску недостатньо, потрібен регуляторний. Тобто додаткове оподаткування компаній, які працюють з росією.

Умовно, ми ж оподатковуємо тютюнові вироби, алкоголь і якісь забруднювачі повітря додатковим акцизом. Ми робимо це, тому що це шкідлива продукція. А працювати в росії зараз теж шкідливо, тому що бізнеси платять гроші до бюджету держави-терориста. Не менш важливий також механізм вторинних санкцій. 

«Вже діє велика кількість санкцій проти російських компаній. І нам треба перевіряти, як саме вони працюють. Я особисто знаю багато прикладів, коли, умовно, через Туреччину, а потім через Азербайджан рф отримувала якесь устаткування або запчастини подвійного призначення.

Тому є необхідність вторинних санкцій. Якщо будь-яка компанія, з будь-якого куточку світу, не важливо, з якою юрисдикцією, порушує санкції, які накладено на росію, ця компанія не є кращою, ніж самі росіяни. До неї теж треба запроваджувати санкції», — підкреслив Ярослав Железняк.

Підписуйся на нашi

ще новини