«Голос» домігся розгляду питання про створення Нацагентства з подолання наслідків агресії РФ

«Голос» домігся розгляду питання про створення Нацагентства з подолання наслідків агресії РФ

Наступного тижня законопроєкт «Голосу» про створення Національного агентства з питань подолання наслідків агресії РФ, який ініціювала і зареєструвала в парламенті ще рік тому депутатка «Голосу» Леся Василенко, нарешті розгляне комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Розгляд законопроєкту 3057 заплановано на наступну середу, 27 січня. На засідання комітету будуть також запрошені представники Міністерства закордонних справ і Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Пряма мова

Сергій Рахманін, депутат фракції «Голосу» у Верховній Раді, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Є величезні втрати, від яких потерпає Україна внаслідок агресії РФ і окупації нею частини українських територій. Є проблеми, які можна і треба вирішувати в суді. Але для того, щоб ці проблеми ефективно розв'язувати, необхідно мати чітке уявлення про те, які саме збитки були нанесені державі Україна.

За чинним законодавством документуванням цих збитків займається ціла низка різних міністерств і відомств, але відсутня координація між ними, відсутня певна злагодженість в їх роботі. Відповідно, досі — коли вже 7 років триває війна — держава Україна не має чіткого уявлення про зміст, характер, обсяги збитків, нанесених Україні у зв'язку з агресією і окупацією.

Ми з Романом Костенком доклали зусиль, щоб дійти згоди з колегами по комітету та представниками профільних міністерств, що зволікати далі не слід. В принципі, ми знайшли точки дотику і дійшли згоди, що цей законопроєкт має перспективу.

Для чого це потрібно

agression_russia-02.png agression_russia-03.png

agression_russia-04.png

Більше про ініціативу «Голосу»

Підписуйся на нашi

ще новини