«Голос» на карантині: що ми робимо, як допомагати іншим, як долучитися до ініціативи

«Голос» на карантині: що ми робимо, як допомагати іншим, як долучитися до ініціативи

Ми впевнені, що під час всеукраїнського карантину та перед загрозою епідемії в Україні обов’язок кожного з нас — не лише дотримуватись необхідних правил, але й діяти. Усі ми маємо об’єднати зусилля й допомагати одне одному, лікарям та державі. І це не так вже й важко.

Розповідаємо, що робить «Голос», та як можете долучитися і ви.

1) Оперативне інформування та рекомендації. Ми організували Антикризовий штаб «Голосу» та відучора збираємо та поширюємо всю необхідну інформацію:

→ що відбувається в країні;

→ як вирішувати існуючі проблеми;

→ що може зробити кожен з нас на своєму місці.

Щодня і щогодини команда депутатів та експертів аналізує події у країні, надає оцінку фаховості дій уряду та розробляє рекомендації — і для влади, і для кожного з нас. Звісно, штаб онлайн. Усі подробиці — на нашому сайті.

2) Дотримання карантину. Ми виходимо з дому лише у разі крайньої необхідності — купити ліки чи продукти.

3) Дистанційна робота. Усі депутати «Голосу» та члени нашої великої команди із оголошенням карантину перейшли на віддалену роботу й працюють онлайн. Це не лише надзвичайно важливо для убезпечення від нового коронавірусу, але й досить зручно, бо тепер не потрібно добиратися до офісів.

4) Ми запустили ініціативу «Діємо разом». Ми об’єднуємо українських підприємців та благодійників, які хочуть та можуть допомогти державі, медикам та громадянам.

Залучаємо і діємо самі – так, лідер «Голосу» Святослав Вакарчук вже виділив 1 мільйон гривень на обладнання в лікарнях. Голова партії «Голос» Кіра Рудик ініціювала проект, учасники якого допомагають підвозити медиків в лікарні.

У Львові осередок «Голосу» та команда Ярослава Рущишина заснували Громадський штаб «Діємо разом». Він працює за чотирма напрямками:

Медичний. Щоранку ми публікуватимемо актуальну інформацію про те, які потреби медиків у боротьбі з коронавірусом, щоб спільно з підприємцями та небайдужими львів'янами оперативно реагувати і закривати ці потреби.

Економічний. Просимо роботодавців, які мають відкриті вакансії, оголосити про них через наш майданчик, щоб люди могли заробити собі на прожиття під час вимушеної перерви на їхньому основному місці праці. Також разом з фахівцями будемо роз'яснювати роботодавцям, у який спосіб найефективніше побудувати дистанційну роботу та як облаштувати безпечне місце праці в умовах коронавірусу.

Соціальний. Запускаємо програму «Підвези лікаря на роботу», а також, за потреби, — маломобільних громадян Львова. Також закликаємо допомагати старшим сусідам у придбанні харчів, ліків.

Безпековий. Наше завдання — напрацювати заходи, які убезпечать Львів від можливих порушень законодавства у зв’язку із загрозою епідемії.

Вже маємо перші результати роботи громадського штабу у Львові, і вони приємно вражають.

→ Керівники двох львівських компаній купують медичні матеріали та обладнання на 4 млн грн для кількох лікарень Львова;

→ одна з відомих IT-компаній виділила 10 млн грн на медичні потреби у боротьбі з коронавірусом, кошти будуть скеровані на вирішення нагальних медичних потреб у тих локаціях, де розташовані офіси компанії;

→ українська компанія, що займається виробництвом питної води, купує апарат штучної вентиляції легень для Стрийської районної лікарні;

→ комітет підприємців Львівщини виділив 100 тис. грн. на потреби лікарень у місті;

→ двоє засновників ще однієї львівської IT-компанії виділили на придбання всього необхідного для захисту лікарів 100 тисяч гривень. Також з власної ініціативи працівники компанії продовжують збирати особисті кошти на допомогу лікарям;

→ частина львівських підприємств перепрофільовується, щоб виробляти речі першої необхідності для боротьби з інфекцією.

Також львівська команда Голосу двічі на тиждень проводить вебінари із фахівцями у різних галузях, які розказують громадянам, як поводитись під час карантину, діляться корисними порадами та дають економічні консультації.

Друзі! Не гайте часу, якого нині в багатьох стало більше — долучайтеся до наших ініціатив та допомагайте іншим та державі! #ДіємоРазом – разом ми можемо більше.

Підписуйся на нашi

ще новини