«Голос» підтримує відмову від переходу на літній час, — Ярослав Железняк

«Голос» підтримує відмову від переходу на літній час, — Ярослав Железняк

Україна повинна відмовитися від переходу з зимового на літній час і мати єдиний часовий пояс, за яким житиме ціла країна. «Голос» підтримує законопроєкт №4201 про обчислення часу в Україні, якщо його доопрацюють до другого читання.

У законопроєкті потрібно додати можливість місцевій владі змінювати графік роботи комунальних підприємств.

Пряма мова

Ярослав Железняк, голова фракції «Голос» у Верховній Раді:

— Фракція «Голосу» підтримує відмову від переходу з зимового на літній час, адже це європейська практика і рекомендації від ЄС. Україні буде логічно відмовитися від переходу.

По-перше, це фактор здоров’я, бо багато людей страждають від зміни часу. По-друге, фактор енергоефективності вже не працює. Зараз максимальна економія від переходу на літній час становить близько 1% в енергетиці. Система енергоефективності та освітлення дозволяють нормально жити країні незалежно від того, це літній чи зимовий час.

А щоб вирішити кризу в енергетиці, потрібно не переходити на літній час, а фінансувати програму енергоефективності і утеплення будинків. Це один з пріоритетів «Голосу» в рамках Національного плану на 2021 рік.

Принципова позиція «Голосу» — країна повинна мати єдиний часовий пояс. А до другого читання повинна бути можливість місцевим органам влади змінювати графік роботи комунальних підприємств.

Підписуйся на нашi

ще новини