«Голос» вимагає скликати позачергову сесію парламенту щодо ситуації в Білорусі, — Інна Совсун

«Голос» вимагає скликати позачергову сесію парламенту щодо ситуації в Білорусі, — Інна Совсун

Пряма мова Інни Совсун, заступниці голови партії «Голос», народної депутатки Верховної Ради України:

— За інформацією ЗМІ, у Білорусі вже затримано близько 7 тис. мирних протестувальників. Вибори у демократичній країні мають відбуватися абсолютно не так.

Зараз всі громадяни України, які вийшли сьогодні під посольство Білорусі в Києві, вийшли озвучити свою позицію і підтримку білоруським протестувальникам.

Але для того, аби нас почули, недостатньо таких акцій протесту. Необхідно, щоб Україна як держава висловила свою позицію. Саме тому партія «Голос» почала реєстрацію проекту постанови Верховної Ради і буде вимагати скликання позачергового засідання українського парламенту. Для того, щоб розглянути цю постанову, аби зафіксувати позицію України як держави з приводу того, що відбувається в Білорусі.

Що ми пропонуємо? Перше: Україна має чітко сказати, що ми не визнаємо вибори в Білорусі в такому вигляді, як вони відбулися. Друге: ми повинні звернутися до парламентів Європи, парламентів демократичних країн з тим, аби вони так само відреагували на те, що відбувається в Білорусі.

І я хочу нагадати, що коли ми з вами стояли на Майдані, ми чекали кожної вісточки з-за кордону, кожне слово підтримки для нас мало значення — воно означало, що наша боротьба не даремна. І саме це ми зараз повинні зробити для білорусів. І тому ми сьогодні тут і продовжуємо цю розмову — аби вимагати позиції не тільки громадян, але й держави.

Підписуйся на нашi

ще новини