Хизування танками та озброєнням на окупованих територіях не має нічого спільного із вшануванням пам’яті людей, — Рустем Умєров

Хизування танками та озброєнням на окупованих територіях не має нічого спільного із вшануванням пам’яті людей, — Рустем Умєров

Хизування танками та озброєнням на окупованих територіях не має нічого спільного із вшануванням пам’яті людей, які віддали життя під час Другої світової війни. Про це сказав народний депутат «Голосу», співголова міжфракційного об’єднання «Кримська платформа» у Верховній Раді Рустем Умєров, коментуючи наміри Росії провести військові паради на 9 травня в трьох містах Криму.

На його думку, масштабні паради та поширення зневаги до інших учасників війни — це один з пазлів російської пропаганди. Росія інтерпретує історію по-своєму та використовує її в Криму, як ідеологічну зброю в своїй інформаційній війні.

«На параді танків в окупованому Севастополі ніхто не згадає, як радянська влада зрадила та залишила помирати 100 тисяч своїх солдат на мисі Херсонес під час оборони Севастополя. Насправді, нічого в політиці СРСР та сучасної Росії не змінилось. І керівництво Радянського Союзу в часи Другої світової війни, і сьогоднішнє керівництво Росії роблять людей жертвами власних амбіцій та цілей», — згадує Умєров.

Парламентар нагадав, як зараз російська окупаційна влада в Криму штучно створює гуманітарну проблему нестачі води на півострові та звинувачує в цьому Україну.

«Наше завдання зараз — не реагувати на випади Росії, а створювати власний порядок денний. Ми вже працюємо в Кримській платформі з нашими партнерами, щоб про деокупацію Криму голосно говорила більшість країн світу. Чим більше країн приєднається до Кримської платформи, тим швидше Росія сяде за стіл перемовин. Окупант має залишити українські території й крапка», — додав Рустем Умєров.

Підписуйся на нашi

ще новини