Ініціатива #ДіємоРазом: у Львові шиють 3 тисячі захисних костюмів для медиків

Ініціатива #ДіємоРазом: у Львові шиють 3 тисячі захисних костюмів для медиків

Три тисячі захисних костюмів для медичних працівників пошиють на львівській фабриці «Жива». Їх у рамках ініціативи #ДіємоРазом безкоштовно передадуть у опорні лікарні Львова, які приймають хворих з підозрою на коронавірус.

На час карантину фабрика «Жива», замість брендового одягу, виготовляє спеціальні халати і комбінезони, щоб захистити медичних працівників, які працюватимуть з хворими на COVID-19 у опорних лікарнях Львова.

23 березня на фабрику привезли 9 км спеціальної тканини «геотекстиль». Кожен комплект складатиметься з комбінезона та халата. Костюм одноразовий, зразок фабрика отримала від міського управління охорони здоров’я. Одноразові захисні костюми медперсонал змінює щочотири години або після огляду нового пацієнта. За словами Ігоря Берника, заступника директора Львівської обласної інфекційної лікарні, на добу лікарня в середньому потребує 50-70 комплектів.

WhatsApp Image 2020-03-25 at 15.46.51.jpeg

Безкоштовно пошити захисні костюми для медиків вдасться завдяки допомозі меценатів: Ростиславу та Олені Вовк з компанії «Кормотех» і «Ензим», фонду «Рідні», «Родинній ковбасці», Асоціації промисловців, підприємців та роботодавців Стрийщини, родині Артемовичів і ліцею «Еколенд».

Вже готові перші 300 захисних халатів. План на сьогодні – 200 комбінезонів. Ввечері першу партію меценати передадуть медзакладам.

Швейну фабрику «Жива» у 2007 році заснував Ярослав Рущишин і очолював її до того, як став народним депутатом від «Голосу».

Пряма мова народного депутата фракції «Голосу», співорганізатора громадського штабу «Діємо разом» у Львові Ярослава Рущишина:

—Головне завдання зараз – зберегти життя і здоров’я медичних працівників. Завдяки меценатам, ми повним ходом шиємо захисний одяг. Щодня відшиту партію передаватимуть в опорні шпиталі Львові. Дякую команді «Живи», що так швидко відгукнулася і перепрофілювалася. Хочу наголосити, що ми дбаємо про максимальний особистий захист працівників: маски, дистанція, дезінфектори. Також, просимо залишитися вдома тих, хто перебуває у групі ризику. Люди не зобов'язані працювати на час карантину: вони можуть залишатися вдома або виходити на роботу – вибір залишається за ними.

Долучайтеся до ініціативи #ДіємоРазом!

Підписуйся на нашi

ще новини