Кравчука викликають в Раду за наполяганням «Голосу»

Кравчука викликають в Раду за наполяганням «Голосу»

Голову української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука запрошено до Верховної Ради для надання депутатам роз’яснень щодо позиції і планів української делегації у перемовинах. Відповідне рішення ухвалив сьогодні комітет Верховної Ради з питань організації державної влади за наполяганням «Голосу».

Дата засідання комітету за участі Леоніда Кравчука стане відома пізніше.

Минулого тижня «Голос» також закликав Президента, уряд, РНБО, СБУ, ЦВК і ТКГ узгодити між собою та з парламентом єдиний план дій з деокупації і виборів на Донбасі.

Пряма мова Романа Лозинського, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування:

— Дивно, що для цього рішення знадобилося більше місяця з того дня, коли ми з колегами по комітету ініціювали розгляд питання. Парламентарі, як і всі українці, мають право знати, як українська делегація формує позицію на переговорах, аби уникнути небезпечних наслідків необережної дипломатії.

І така позиція має бути узгодженою як з силовиками та органами держбезпеки, так і всередині парламенту. Щоб усі посадовці та державні органи виступали однією силою проти агресора — Російської Федерації.

Підписуйся на нашi

ще новини