«Перемовини» і надалі будуть у риториці кремля, але це не про завершення війни, — Андрій Осадчук

«Перемовини» і надалі будуть у риториці кремля, але це не про завершення війни, — Андрій Осадчук

Як і останні півтора роки росія і надалі просуватиме тему «мирних переговорів», але виключно на своїх умовах, що є примусом до капітуляції України і Заходу. В Україні всі розуміють, що це пастка для України і Європи. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Наратив переговорів буде залишатися темою кремля в їхній пропаганді, але жодного стосунку до прагнення завершення війни це не має. З травня 2022 вони зацікавлені в тому, щоб якось зупинитися, перепочити, перегрупуватися, але, звичайно, на їхніх умовах. А їхні умови очевидні: як мінімум окупація пʼяти регіонів України, які вони вписали в свою конституцію, а як максимум — знищення всієї України», — констатує представник «Голосу».

Перша велика хвиля риторики про переговори була ще в травні-червні 2022 року, ще тоді росія почала просувати цю тему і відтоді нічого не змінилось.

«При всій браваді путіна і кремля очевидно, що їм дуже важко і боляче. Їхні втрати надзвичайно серйозні. Сотні тисяч убитих — це багато навіть для них. Економічні втрати теж є, хоча і не такі, як ми всі очікували, бо санкційна війна поки точно не виграна. Тому нічого нового в риториці кремля немає», — підкреслює народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини