Реформувати армію та СБУ, не перетинати червоні лінії: «Голос» контролюватиме владу у сфері безпеки й оборони

Реформувати армію та СБУ, не перетинати червоні лінії: «Голос» контролюватиме владу у сфері безпеки й оборони

Найкращий спосіб зберегти незалежність — посилювати потенціал власної армії, а не намагатися домовитися з ворогом, раз за разом йдучи йому на поступки.

«Голос» контролюватиме, щоб влада нарешті припинила імітувати реформи і взялася за справжні зміни в армії та її забезпеченні, за реформу всього оборонно-промислового комплексу та реформу СБУ. Бо саме це має робити влада у країні, яка вже 7 рік веде війну за власну територію.

Пряма мова Романа Костенка, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретаря комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Державні оборонні закупівлі цього року повинні відповідати документам стратегічного планування. «Голос» домагатиметься проведення ефективних закупівель, а не освоєння коштів під кінець року на будь-що — як зробила влада у 2020-му.

Тому наше першочергове завдання — це домогтися ухвалення підзаконних актів, які потрібні, щоб у січні—лютому в повній мірі запрацював закон «Про оборонні закупівлі», сформувати державне оборонне замовлення (ДОЗ) та почати підписувати відповідні контракти. Україна вже 7 рік веде війну, і Міноборони не можна дозволяти щороку провалювати ДОЗ.

Окупанти нікуди не пішли з Донбасу та Криму. І не підуть, якщо влада і далі не матиме чіткого плану деокупації. Питання Криму та Донбасу має повернутися в міжнародний порядок денний, Україні слід посилювати санкційний тиск Кремль: і власними силами, і залучаючи союзників. «Голос» контролюватиме, щоб влада не заходила за червоні лінії у прагненні якомога швидше закінчити війну.

Ще одне важливе завдання «Голосу» на 2021 рік — Служба безпеки України має перетворитися з правоохоронного органу на класичну спецслужбу. Без розслідування економічних та корупційних злочинів, без функції слідства. Ця реформа — одна з найскладніших у сфері нацбезпеки, і її відкладали багато років. Час це виправити.

Морські кордони України мають бути захищені. Тому ми як депутати «Голосу» контролюватимемо, як виконується державне оборонне замовлення із забезпечення військ ракетним комплексом «Нептун». Паралельно ми будемо добиватися розширення ракетної програми.

«Голос» працюватиме над ухваленням закону про територіальну оборону, яка має стати додатковим складником національної системи оборони. Також для нас є важливим законопроєкт про військове капеланство, бо духовний стан бійців не менш важливий за фізичний.

Підписуйся на нашi

ще новини