Розслідування «справи вагнерівців» та оцінка діяльності міністра оборони — надважливі задачі парламенту, — Роман Костенко

Розслідування «справи вагнерівців» та оцінка діяльності міністра оборони — надважливі задачі парламенту, — Роман Костенко

Верховна Рада, нарешті, повинна паралельно зі зміною її персонального складу забезпечити роботу ТСК з розслідування зриву операції по затриманню бойовиків «Вагнера» на території України, а також розглянути питання звільнення міністра оборони через черговий зрив Державного оборонного замовлення. Про це заявив народний депутат «Голосу», секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

Депутат наголосив, справа «вагнерівців» набула ще більшого резонансу після підтвердження президентом, що операція, все-таки, була, проте проводилась не Україною. Крім того, участь у роботі Тимчасової слідчої комісії, яка буде розслідувати можливий зрив цієї спецоперації, мають взяти представники всіх опозиційних фракцій, переконаний Костенко.

«Президент заявив, що операція проводилася не Україною. Ця лінія йде всупереч з версією осіб, які планували та реалізовували цю спецоперацію спільно з міжнародними партнерами в інтересах України для того, щоб затримати осіб, які вчинили злочини проти України. І як ми тепер виглядаємо в очах союзників? Потрібні чіткі відповіді на конкретні питання. Розвідники повинні бути впевнені, що їх не зрадять. Партнери мають бути впевнені, що ми надійний союзник. Очікуємо максимальної взаємодії від представників влади», — заявив Роман Костенко.

Також нардеп закликав парламент надати оцінку діяльності міністра оборони Андрія Тарана та розглянути питання щодо його звільнення з посади через щорічний зрив Державного оборонного замовлення.

«Неможливість забезпечити армію зброєю, відсутність стратегічного бачення розвитку армії, провал планування: недопустимо під час війни. Розповіді про виконання ДОЗу більш, ніж на 90% — це лише цифри. В нас зірване постачання майже по всіх параметрах оборонного замовлення минулого року, та вже виходимо на такі ж результати у 2021-му році. Україна не може воювати укладеними контрактами! Армія повинна воювати потужною, сучасною зброєю», — наголосив нардеп.

Підписуйся на нашi

ще новини