Стратегічна мета — децентралізація і демонополізація енергетики, — Інна Совсун

Стратегічна мета — децентралізація і демонополізація енергетики, — Інна Совсун

Енергетична система не може мати кілька больових точок, удари по яких залишать без світла частину країни. Тому Україна продовжує рухатись до децентралізації і демонополізації енергосистеми. Про це повідомила народна депутатка «Голосу», членкиня комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Інна Совсун.

«Велика стратегічна мета, яку було задекларовано, і ми поволі рухаємось до її реалізації, — це децентралізація генерації електроенергії і децентралізація мережі в цілому. Бо навіть якщо війна закінчиться завтра, то росія нікуди не дінеться. А мати кілька больових точок, потрапляння в які може вимкнути електроенергію для половини чи третини чи чверті країни — це вкрай небезпечно», — пояснює представниця «Голосу».

Так само, за словами Інни Совсун, держава працює над демонополізацією сфери енергетики.

«Наш засадничий рух в напрямку децентралізації та демонополізації. Бо ми ж розуміємо, наскільки монополізованим є ринок і це не природно. Це створює надмірний вплив окремих компаній на прийняття рішень в сфері енергетики», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини