Свій турборежим влада має спрямувати на захист лікарів і забезпечити всіх спеціальними костюмами, — Ольга Стефанишина

Свій турборежим влада має спрямувати на захист лікарів і забезпечити всіх спеціальними костюмами, — Ольга Стефанишина

Лікарі, які першими приймають удар коронавірусу, не мають належних костюмів захисту. До нас щодня долітає інформація з різних регіонів про те, що медперсонал не має спеціального одягу. Влада повинна терміново включити свій турборежим для того, щоб захистити лікарів.

«Якщо ми допустимо інфікування лікарів на перших етапах, то рятувати населення просто не буде кому. Вони першими потрапляють під удар і вони до останнього будуть лікувати і рятувати хворих. Сьогодні медперсонал майже по всій країні - без жодного захисту і без жодних інструкцій та національного протоколу, як діяти. Захистити лікарів – завдання номер один», – каже народна депутатка, співкоординаторка Антикризового штабу «Голосу» Ольга Стефанишина.

Захисні костюми для лікарів – це водонепроникні лабораторні костюми, спеціальні респіратори, рукавички, ізоляційні одноразові медичні халати, захисний щиток або захисні окуляри. Натомість щодо поставки, яка прилетіла з Китаю невідомо, які саме засоби захисту привезли і куди саме та для кого вони будуть спрямовані.

«Голос» вже співпрацює з волонтерами та бізнесом, та допомагає купувати спецодяг і відправляти його в лікарні для медиків. Втім сил політичних партій, бізнесу та волонтерів недостатньо. МОЗ має стати координаційним центром та управляти процесами, задіюючи всі інші міністерства та відомства.

Підписуйся на нашi

ще новини