У Фастові перерахують голоси до Київоблради — «Голос» виграв апеляцію

У Фастові перерахують голоси до Київоблради — «Голос» виграв апеляцію

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив позицію «Голосу» й залишив без змін рішення Київського окружного адміністративного суду, який раніше зобов’язав Фастівську міську територіальну виборчу комісію провести перерахунок голосів у Фастівській ОТГ на виборах до Київської облради.

Фастівська міська ТВК зобов’язана найближчим часом провести перерахунок голосів та встановити справжні результати волевиявлення. Протоколи ТВК від 31 жовтня та 6 листопада та оригінальні протоколи дільничних виборчих комісій містять суттєві розбіжності, що на думку суду, може свідчити про внесення спотворених відомостей до протоколів ТВК.

Через такі маніпуляції Голос втратив щонайменше 183 голоси.

Пряма мова Ярослава Железняка, народного депутата України, голови Київської територіальної організації політичної партії «Голос»:

— У Київській області є кілька проблемних точок, де є питання до встановлення результатів волевиявлення. Фастів — це одна з них. І рішення суду не на користь комісії може стати прецедентом для встановлення чесних результатів виборів і в інших містах.

Підписуйся на нашi

ще новини