Вибори у Броварах: «Голос» проходить до міськради попри масштабні фальсифікації

Вибори у Броварах: «Голос» проходить до міськради попри масштабні фальсифікації

У Броварах на повторних виборах до міської ради проходять троє кандидатів від «Голосу». Такі результати паралельного підрахунку голосів штабом «Голосу» на повторних виборах 17 січня. На посаду міського голови кандидат від «Голосу» займає четверте місце.

У Броварах зафіксували аномально високу явку. За даними ЦВК, станом на 20:00 17 січня явка становила 43%. Хоча навіть на місцевих виборах 25 жовтня явка становила трохи більше 33%. Таку безпрецедентну для повторних місцевих виборів явку забезпечили, зокрема, політичні «туристи». З початку листопада кількість виборців у Броварах різко зросла майже на 2000. У день голосування і кандидати, і громадські організації фіксували велику кількість випадків фотографування бюлетенів та масової прописки громадян за однаковими адресами.

Про підготовку масштабних фальсифікацій «Голос» повідомляв напередодні проведення повторних виборів у Броварах. За заявою кандидата на міського голову від «Голосу» Андрія Саука відкрили кримінальне провадження про факти потенційних фальсифікацій.

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос»:

— Повторні вибори у Броварах виявилися взірцем всіх класичних брудних виборчих технологій. Зафіксували і підкуп виборців, і політичний «туризм», і організація «каруселі». Ці старі методи не дозволяють максимально оновити склад місцевих рад, зокрема у Броварах, та забезпечити представництво прогресивних людей. Ми закликаємо правоохоронні органи об’єктивно розслідувати всі факти зловживань та призначити справедливі покарання організаторам, які саботують чесні вибори.

Підписуйся на нашi

ще новини