Виконання трьох обіцянок президента залежить від системності реформ, — Кіра Рудик

Виконання трьох обіцянок президента залежить від системності реформ, — Кіра Рудик

Лише за умови проведення системних реформ влада буде спроможна виконати дані українцям обіцянки: подолати корупцію, припинити війну та завершити епоху бідності. Про це заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

Політикиня наголосила, що держава сьогодні має абсолютно всі інструменти для того, щоб побудувати стратегію та йти до поставлених цілей. Утім, за два роки президентства Зеленського українці не побачили успіху в кожній із цих обіцянок.

«У питанні завершення війни, ілюзія президента про те, що можна вести перемовини з Путіним, не виправдалася. Через це ми лише втратили два роки часу й численні життя українських захисників, а отримали провалене оборонне замовлення, повільні темпи посилення армії та недостатній міжнародний тиск на Росію», — заявила Кіра Рудик.

На її думку, президент має сконцентруватись на реформі СБУ та армії за стандартами НАТО; залучити більше міжнародних партнерів, зокрема США, Велику Британію та інші країни, щоб посилити тиск на країну-агресора. А парламентарі — розробити закон про територіальну оборону, якого досі немає в державі.

«В питанні розвитку економіки в країні вперше з 2014-го року відбувся відтік інвестицій: за 2020 рік держава втратила 870 млн доларів та довіру інвесторів, а отримала — збанкрутілих підприємців, які залишились без підтримки. Хоча партія «Голос» пропонувала ухвалити антикризовий проект № 5346 — про підтримку бізнесу у період локдаунів», — наголосила депутатка.

Тому сьогодні влада повинна перейти до системного економічного плану: запустити бюро економічної безпеки та оптимізувати податкову систему. Тільки так вдасться зменшити тиск на економіку, запевнила Кіра Рудик.

«Ключові ж реформи для країни — правоохоронна та судова. Без них президент й надалі може продовжувати точкові спроби подолати корупцію, які не матимуть успіху без працюючих судів. А справи підозрюваних у тероризмі не будуть доведені до кінця», — підкреслила лідерка партії.

Фракція «Голосу» внесла до Верховної Ради три законопроекти судової реформи, які допоможуть провести конкурси до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя, а також залучити міжнародників до спостереження за процесом.

Підписуйся на нашi

ще новини