Влада запровадила суворі обмеження, які неможливо виконати, — Ольга Стефанишина

Влада запровадила суворі обмеження, які неможливо виконати, — Ольга Стефанишина

Замість адекватних карантинних заходів і інструкцій, влада без жодної логіки запровадила такі обмежувальні заходи, які сама не спроможна виконати.

Влада повинна запроваджувати обмеження, які спроможна виконати, чітко інструктувати на місцях, синхронізувати свої дії. Натомість закриття всього у хаотичному режимі призводить до зворотнього ефекту. У своєму бажанні обмежити великі скупчення людей влада зробила все, щоб ці скупчення сьогодні стояли по всьому місту.

Уряд та органи місцевої влади повинні терміново пояснити, як можна дотримуватися тих обмежень, які вони запровадили. Скасувати надлишкові міри, які є безглуздими, як от маски у громадському транспорті, та ввести інші заходи карантину, які люди знатимуть, як виконувати, а влада – як контролювати.

Пряма мова народної депутатки від фракції «Голосу» Ольги Стефанишиної:

— Закриття метро, обмеження переїзду у транспорті до 10 осіб, обов'язок носити маски, які ВООЗ не рекомендує одягати здоровим людям і яких немає в аптеках, – все призвело не до уникнення натовпів, а навпаки. Люди стоять у чергах – до аптек, маршруток, і по «обов'язкові» маски. Люди збираються у натовпи на зупинках громадського транспорту, не можуть дістатися на роботу, яку ніхто не скасував. Все це лише сприяє поширенню паніки та ймовірної інфекції. Перед тим, як щось забороняти і закривати, потрібно подумати, як це виконувати.

Підписуйся на нашi

ще новини