Ярослав Железняк: закон по ФОПах — це підтримка бізнесу під час кризи

Ярослав Железняк: закон по ФОПах — це підтримка бізнесу під час кризи

Відтермінування введення касових апаратів для підприємців — це компромісний законопроєкт, який погодилися ухвалити депутати. Адже під час кризи парламент повинен підтримати людей і відкласти свої амбіції, щоб знайти рішення проблеми з ФОПами.

Законопроєкт переносить фіскалізацію до 1 січня 2022 року, скасовує кешбек та прив’язує ліміти фіскалізації до мінімальної зарплати.

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Політика — це мистецтво компромісу. І я вдячний всім головам фракцій та груп за те, що вони сьогодні поставили свої інтереси нижче, ніж інтереси наших громадян.

Що передбачає законопроєкт? Перше — ми голосуємо за перенесення фіскалізації до 1 січня 2022 року. Друге — ми відміняємо кешбек цим законом. Третє — ми прив’язуємо всі ліміти до мінімальної заробітної плати, зокрема ліміти фіскалізації. Тепер не від нас будуть залежати ці ліміти, а від того, як ми будемо працювати. Якщо буде зростати економіка — ліміти також будуть зростати.

І ми відміняємо велику кількість штрафів, які найбільше бентежили підприємців. І нагадаю — мораторій на перевірки ніхто до кінця карантину скасовувати не буде.

Підписуйся на нашi

ще новини