Засудження Стерненка — прямий результат зволікання із судовою реформою, — Андрій Осадчук

Засудження Стерненка — прямий результат зволікання із судовою реформою, — Андрій Осадчук

Неправосудний вирок активісту Сергію Стерненку — результат системного зволікання із судовою реформою і, зокрема, з оновленням Вищої ради правосуддя. Саме вона вже давно мала перевірити діяльність судді Віктора Попревича, щодо доброчесності якого є дуже багато питань.

Суддю Попревича, який сьогодні цинічно засудив Стерненка, до війни добре знали в Донецьку, де його маєток прикрашали бюсти Леніна і Сталіна. Всупереч вимогам закону він час від часу писав рішення російською мовою, а тисячі інших — не оприлюднював. Вже в Одесі суддя Попревич став відомий тим, що закрив резонансну справу проти голови Одеського окружного адміністративного суду, якого спіймали п’яним за кермом.

Пряма мова

Андрій Осадчук, заступник голови партії, перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Рішення по Стерненку — зухвало неправосудне, але його приймав суддя, якого це, схоже, не дуже бентежить. Як не бентежить це і Вищу раду правосуддя, яка давно мала би перевірити діяльність судді Віктора Попревича, але досі закриває очі на його діяльність та безліч інших недоброчесних суддів.

Ось вам яскрава ілюстрація, чому справжня судова реформа має розпочатися якнайшвидше і першими мають бути оновлені органи суддівського врядування ВРП та ВККС. Саме ВРП мала би очистити всю судову систему, але замість цього мовчить, покриваючи недоброчесних.

Тому ми вимагали і вимагаємо зробити справжню судову реформу пріоритетом у роботі Верховної Ради цього скликання не на словах, а на ділі. І перше, за що має взятися парламент, — оновлення ВРП та ВККС із забезпеченням проведення прозорих конкурсів за участі громадськості та міжнародних експертів.

Ми всі розуміємо, що без волі Зеленського цього не станеться, тому це — вимога до нього.

Підписуйся на нашi

ще новини