Це конкретні вимоги номенклатури зброї і фінансової допомоги Україні, — Андрій Осадчук про резолюцію Конгресу ALDE

Це конкретні вимоги номенклатури зброї і фінансової допомоги Україні, — Андрій Осадчук про резолюцію Конгресу ALDE

Делегація України на конгресі ALDE забезпечила чіткі і беззаперечні формулювання щодо підтримки нашої держави. Вони стосуються фінансів та переліку зброї. Про це повідомив народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Ми конкретизували всі питання підтримки: надання тяжкого озброєння, ракет великої і близької дальності, західних винищувачів і не тільки F16. Я надзвичайно задоволений фактичним результатом.

Втілення документу буде через рішення національних урядів. Партії ALDE звертаються до них з конкретними вимогами: дайте Україні більше грошей, конкретну номенклатуру зброї і дайте стільки, щоб росія програла. Таким чином формується вплив на позицію урядів», — пояснив представник «Голосу».

За словами Андрія Осадчука, ALDE має великий вплив на Європарламент і формує не лише позицію своїх урядів, а й всіх європейських інституцій.

«Це партія, яка має безпосередню присутність в Європарламенті, і відповідно всі політичні рішення, які ухвалюються на таких заходах, мають прямий вплив на голосування в ЄП і прямий вплив на формування офіційної позиції в країнах-членкинях. Тому все, що голосують і обговорюють на таких заходах, має критично важливе значення для України, нашого спротиву і нашої перемоги», — підсумовує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини