Двосторонні безпекові угоди мають важливе значення для довготривалої підтримки, — Кіра Рудик

Двосторонні безпекові угоди мають важливе значення для довготривалої підтримки, — Кіра Рудик

Підписані безпекові угоди з партнерами — це своєрідна гарантія того, що допомога буде, незалежно від того, хто очолить певну країну. Це важливо в турбулентності, яку несе сезон виборів в США та Європі. На цьому наголошує народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«За останні тижні ми зрозуміли, що політичні обіцянки можуть дуже довго залишатись політичними обіцянками, якщо вони не будуть зафіксовані підписами. А ми мусимо мати на що спиратися. Зараз США та Європа знаходяться в передвиборчому періоді і люди, які нас підтримують, можуть не зберегти свої посади до кінця року. Саме тому для нас зараз важливо отримати ще й фіксований документ, крім заяв», — пояснює народна депутатка.

Крім того, підписані угоди дозволять планувати військові дії і розраховувати на підтримку у майбутньому.

«Двосторонні угоди між Україною та іншими країнами — це запевнення, що підтримка України це не воля конкретного політика, а воля країни. Що ця підтримка буде продовжуватись і ми можемо на неї спиратися. Це новий рівень впевненості для нас та важливий аспект для планування військових операцій», — підкреслила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини