Генератори у Києві готові на випадок критичної ситуації в енергетичній інфраструктурі, — Зоя Ярош

Генератори у Києві готові на випадок критичної ситуації в енергетичній інфраструктурі, — Зоя Ярош

Київ має досвід енергетичної кризи після ракетних ударів рф по критичній інфраструктурі торік і місто знає, як діяти у випадку критичних ситуацій. Про це повідомила депутатка Київської міської ради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Вперше ми стикнулися з такими масштабними відключеннями електроенергії і її реальним дефіцитом ще зимою 2022-23 років. І вже тоді почали вживати заходів. Конкретно можу сказати, що наприклад, разом з моїм колегою Григорієм Маленком і його фондом «Дарничани» за рахунок допомоги від уряду Тайваню ми закупили і поставили для КП «Київенерго» потужні генератори. Вони готові до застосування, якщо електроенергії не буде достатньо, щоб працювали котельні», — деталізувала депутатка столичної міськради.

І хоча це не покриє 100% потреб міста, однак дозволить забезпечити функціонування певних критичних обʼєктів.

«Аналогічні закупівлі робились за рахунок міського бюджету та іншими благодійниками, щоб критична інфраструктура була якимось чином захищена. Звичайно, це не 100% і така генерація є досить дорогою, але будемо сподіватись, що ті кроки, які були зроблені вже і які будемо робити надалі дозволять місту жити. Принаймні у разі критичної ситуації», — зауважила представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини