Прозора робота держпідприємств та рівні правила для великого бізнесу: Кіра Рудик про переваги антиолігархічного пакету «Голосу»

Прозора робота держпідприємств та рівні правила для великого бізнесу: Кіра Рудик про переваги антиолігархічного пакету «Голосу»

Поки в Офісі президента триває лише імітація роботи, партія «Голос» реально виконує свої обіцянки. Минулого тижня у Верховній Раді зареєстровано пакет з чотирьох законодавчих ініціатив, які реально завадять олігархам паразитувати на економіці та створять рівні правила для великого бізнесу в Україні. Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

Вона наголосила, що боротьба з олігархами — одна з обіцянок партії «Голосу», яка вже виконується. Тим часом, президентський законопроект лише імітує реальну роботу.

«Ми переконані, що держава повинна позбавити олігархів стану монополістів на ринку. Адже вони контролюють більше половини нашої економіки, отримуючи надприбутки з ренти сировини та надр. Прості ж українці отримують тільки великі платіжки. Щоб вийти з цього замкненого кола, ми вже зареєстрували у парламенті альтернативний пакет антиолігархічних законопроектів», — заявила Кіра Рудик.

Парламентарка пояснила, що сьогодні кожен українець так чи інакше сплачує за те, що економіка змушена працювати на олігархів. Зокрема, 70% газорозподільних компаній і 64% потужностей ТЕС належать монополіям. Змінити цю ситуацію допоможуть тільки комплексні зміни законодавства — антиолігархічний пакет «Голосу» складається з чотирьох блоків.

«Перший блок пакету — судова реформа, покликана очистити суди та перезавантажити Вищу раду правосуддя. Лише таким чином Україна зможе вільно рухатись до ЄС. Другий блок — зміни до Антимонопольного законодавства, що відкриють АМКУ можливості реально боротися з олігархами. Лише так можна позбавити галузі економіки монопольного впливу», — розповіла нардепка.

Створити рівні правила для роботи великого бізнесу в Україні допоможе третій блок пакету — зміни до податкового законодавства. Завдяки ним олігархи більше не зможуть уникати екологічного податку на викиди, а також ренти на видобуток руди. Натомість, вони будуть зобов'язані інвестувати у екологічну безпеку. Так Україна почне впевнено рухатися у бік європейського зеленого курсу, наголосила голова партії.

Останнім блоком пакету партійці пропонують змінити закон «Про державне корпоративне управління». На думку лідерки «Голосу», цей крок є надзвичайно важливим для економіки. Адже олігархи нарешті припинять контролювати держпідприємства, замість збитків державні компанії почнуть приносити дохід до бюджету.

Підписуйся на нашi

ще новини