Вдарити там, де ворог не чекає, — Сергій Рахманін про хід наступальних операцій

Вдарити там, де ворог не чекає, — Сергій Рахманін про хід наступальних операцій

Успішність наступальних дій залежить від багатьох факторів, але один з головних — вдарити там, де ворог цього не чекає. Так вважає народний депутат «Голосу» Сергій Рахманін.

«Тут головне знайти шпарину і використати для того, щоб розвинути великий стратегічний наступ, а з іншого боку — зробити це так, щоб ворог не вгадав і не вирахував, де цей удар буде наноситись. Бо коли всі говорять про якісь місця (умовно Мелітополь чи Бердянськ), ворог теж це бачить і відповідно стягує туди особовий склад, техніку, вибудовує нові лінії оборони. Тому головне — вдарити там, де ворог не чекає, як це було на Харківському напрямку», — пояснює представник «Голосу».

Крім того, слід зважати, що і ворог використовує час для відновлення своїх сил і засобів. Тому успіх залежатиме ще й від того, хто перший успішно справиться з цим відновленням.

«Ефективність наступальних дій і з нашого, і з ворожого боку буде залежати від того, хто швидше використає час для відновлення сил і для створення нових ударних кулаків. Важливо, хто швидше злагодить війська, хто краще встигне в складних ситуаціях забезпечити логістику постачання і головне — хто правильно обере напрямок головного удару», — підсумовує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини