До переговорів про вступ до ЄС мають бути залучені секторальні експерти та народні депутати, — Юлія Клименко

До переговорів про вступ до ЄС мають бути залучені секторальні експерти та народні депутати, — Юлія Клименко

Переговори про вступ до ЄС — складний і багаторівневий процес. Тож залучати до нього, крім урядовців, слід усіх представників тієї чи іншої галузі. На цьому наполягає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«В переговорній групі повинні бути сильні переговорники, які не здадуть інтереси держави і не будуть просувати інтереси олігархів. Крім того, успішної євроінтеграції без участі парламенту не буде, оскільки саме Верховна Рада буде затверджувати основні напрямки та закони. Нам треба максимально відстояти інтереси України в ЄС, особливо це стосується секторальної євроінтеграції, де буде найскладніше.

Тому в переговорах повинні брати участь не тільки урядовці та нардепи, яким потім це затверджувати, але й секторальні експерти, бізнес, громадянське суспільство і максимальне широке коло стейкхолдерів», — пояснює народна депутатка.

Також, за словами Юлії Клименко, важливо, що старт переговорного процесу відбувся до липня місяця.

«Добре, що переговорну рамку затвердили до 1 липня, тобто до початку головування Угорщини в ЄС. Якби це не сталося, нам би довелось чекати і втратити мінімум півроку. Угорщина і її лідер Віктор Орбан вже чітко оголосили про свої пріоритети. України там немає», — констатує політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини