Ліберальна Європа має зняти рожеві окуляри і почати долати актуальні виклики, — Кіра Рудик

Ліберальна Європа має зняти рожеві окуляри і почати долати актуальні виклики, — Кіра Рудик

Європейські ліберальні політсили ризикують повністю втратити підтримку виборців, якщо не почнуть вирішувати нагальні проблеми — війну в центрі континенту і міграційну кризу. На цьому наголошує народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик у колонці для «Української правди».

«Що з цими викликами планують робити ліберали? Відповіді немає, адже політики ліберального вільного світу старанно оминають цю тему. Їхня увага зосереджена на свободі, ЛГБТ, зеленому переході, повазі до кожного, правах жінок.

З одного боку, це правильні слова і цінності, але з іншого — вони абсолютно відірвані від актуальної реальності. Свобода, рівні права, ЛГБТ — чудово, але це не вирішує проблеми мігрантів, які тисячами прибувають на узбережжях європейських країн. Зелений перехід — розумно і корисно, але він не рятує від війни у центрі континенту. Повага до кожного не вирішує того, як протистояти росії та Китаю, які посилюють свої позиції. Це зовсім не означає, що ліберальні цінності вже не працюють, це значить, що паралельно з ними треба обговорювати складні речі і доносити виборцю, що простого рішення не буде», — пояснює народна депутатка.

Політики Старого світу мають нарешті визнати проблеми і почати по-дорослому говорити з виборцем, відповідаючи на його потреби.

«Безумовно, це складно, але життєво життєво необхідно. Погляди політика мають відповідати поточним викликам, які змушений долати його виборець. Ви закрили заводи з виробництва зброї, бо це йшло врозріз з зеленим коридором? Тепер ви беззахисні перед китайським та російським режимами, які озброювались і продовжують озброюватись до зубів. Чи зрозуміє електорат цінність свободи, якщо думає, чим прогодувати родину і де знайти роботу?

Адже тоді цей розчарований у лібералах виборець піде до популістів з їх простими рішеннями і яскравими гаслами. Як наслідок, через певний час, може не мати ані ситого життя, ані свободи. А це вже катастрофа не тільки для лібералів, а й для всієї Європи», — резюмує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини