Історичний візит: лідерка «Голосу» Кіра Рудик стала першою українською парламентаркою, яка відвідала Тайвань

Історичний візит: лідерка «Голосу» Кіра Рудик стала першою українською парламентаркою, яка відвідала Тайвань

Україні і Тайваню потрібні міцні світові альянси демократичних сил. Про це лідерка «Голосу», народна депутатка Кіра Рудик говорила з президенткою Тайваню Цай Інвень під час першого візиту української парламентарки до цієї країни.

«Демократії завжди переможуть тиранію, але набагато легше робити це разом. Ось чому і Україні, і Тайваню потрібні мцні альянси демократичних сил. Тайвань — з перших днів війни підтримує Україну, бо для тайванців Україна — зразок мужності. Пані президентка Цай Інвень запевнила, що допомога триватиме, співпраця між нашими країнами поглиблюватиметься, а парламентська група дружби Тайваню і України працюватиме далі. Сьогодні це важливо для обох країн», — розповіла лідерка «Голосу».

Тайвань виділяє Україні додатково $56 млн доларів на наступний рік для підтримки нашої боротьби з агресором і відновлення після обстрілів. Про це на зустрічі з українською парламентаркою повідомив міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву. Це на додачу до тієї підтримки, яку ця країна вже надала: БПЛА, сотні тон гуманітарних вантажів, гроші на відновлення громад після атак рашистів, навчальні програми.

«Найголовніше — Тайвань і далі готовий допомагати нам усім чим може сам. На всіх рівнях: від вищого керівництва до простих пересічних тайванців. Ця країна як ніхто розуміє, за що ми воюємо і хто на нас напав. Тут захоплюються нами, нашими збройними силами і головне — нашою незламністю і відданістю демократичним цінностям. В парламенті Тайваню 113 депутатів і 40 з них — члени групи дружби з Україною. Ці неймовірні люди на зустріч з нами одягли одяг кольорів нашого прапору і разом співали гімн України», — підсумувала народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини